Pexels image

Multumesc ! Takk!

- Å få oppleve denne takknemligheten og gleden skulle jeg ønske flere kunne vært med på! Og vi ønsker å dele denne takken - og gleden med dere alle som har vært med på å gi gaver og klær til Grenlandsaksjonen, sier leder i aksjonen Geir Arild Tønnessen.

Det er så helt spesielt å dele ut til veldig fattige mennesker. Og flotte gaver som klær og rullestoler og gåstoler er så veldig nødvendig i disse områdene. Presten i landsbyen, Ionut, sier han håper alle forstår den enorme gaven en familiepakke er! Og sender en stor takk til hver enkelt giver. Multumesc!

- I dette området ser dere at det er svært dårlig infrastruktur. Folk lever i dette samfunnet som på mange måter er bortgjemt. - Vi opplever dette som en happening før påske, og folk spør om hva som har skjedd med landsbyen vår, sier han.

Grenlandsaksjonen har levert ut 2 trailere denne påsken. Årets påske er ikke sammenfallende med den ortodokse påsken i Romania, og utdelingen har gått veldig bra, sier Hilde Sletten som er nestleder i Grenlandsaksjonen.

Utdelingen har bestått i en familiepakke til hver familie i landsbyene. I tillegg har det bl.a. vært mange rullestoler, dyner, sengeklær, leker, sykehusutstyr og mye annet. Det er et meget stort behov, og når Grenlandsaksjonen kan være med på å hjelkpe og glede på denne måten er det stor for oss også, sier Leif Olav Nordbø Jørgensen og Børre Nilssen som ha ansvaret for trailerne.

 - Sammen med alle trailerne driver Grenlandsaksjonen også et stort sosialt arbeide, og denne turen har også inneholdt møter med myndigheter og aktører for bl.a. Sommerleire for barn. Vi håper på opp i mot et tusen barn på en ukes sommercamp denne sommeren, og til det trenger vi folks økonomiske hjelp. Tønnessen kan anbefale Vipps - 250 kroner for et barn på sommerkamp, kan han fortelle. Aksjonen har også klare planer for å videreutvikle allaktivitetshus i byen Agas, der kirken, myndigheter og Grenlandaksjonen arbeider tett sammen. Nå skal skolen også inn i bygget med SFO og fritidsaktiviteter.

- Det skjer mye, og folk kan folke oss på facebook og på nett, sier Tønnessen. 

Innsamling til påsketrailerne denne gangen har hovedsaklig foregått i Telemark, Agder, Vestfold og Oslo.