Om Grenlandsaksjonen

 

Grenlandsaksjonen er en politisk uavhengig organisasjon sprunget ut fra privatpersoners ønske om å hjelpe det rumenske folk. Grenlandsaksjonen startet sitt arbeid lille julaften 1989 under revolusjonsdagene i Romania. Vårt hovedmål er å hjelpe mennesker i nød!
Grenlandsaksjonen har pr. desember 2019 sendt 268 vogntog fullastede med hjelp til Romania.
Vi har også sendt trailere til Kroatia, Bulgaria, Estland og Moldova.
Verdien på hjelpen overstiger 370 millioner kroner.
Vi har bygget et nytt barnehjem i Pascani, og totalrenovert 3 barnehjem andre steder.
 
Hjemmet i Pascani er byget av rumenerne selv, med økonomisk støtte fra Grenlandsaksjonen.
Vi har fadderskapsordning for dette hjemmet - bli fadder du også!! (se lenger ned)
Vi har sendt over 266 000 "familiepakker" med mat, klær og andre nødvendige artikler. Disse er levert til fattige og funksjonshemmede familier. Vi har utstyrt sykehus blant annet 840 senger, 15 operasjonsstuer, undersøkelsesutstyr, kirurgisk utstyr og 8 ambulanser.
Funksjonshemmede har fått over 7.700 (!) rullestoler og mye annet hjelpeutstyr. Vi har også levert utstyr til skoler, komplette trykkerier, kopimaskiner, og mye annet teknisk utstyr. I tillegg har vi levert 23 busser, 19 komplette tannlegekontorer og 32 komplette dataanlegg.

Hva vi arbeider med

Grenlandsaksjonen hovedmål er å hjelpe mennesker i nød. Vi konsentrerer oss mest om fattige og hjemløse barn, handikappede, og eldre mennesker og fattige familier i Romania. Vi har også sendt hjelpesendinger til Estland, Kroatia, Bulgaria og republikken Moldova. Vi sender årlig 8-10 trailere med familiepakker, sykehusutstyr, tekniske hjelpemidler, rullestoler, osv. til Romania. Dette er utstyr som kommer fra privatpersoner, organisasjoner, firmaer, sykehus, hjelpemiddelsentraler, skoler, offentlige etater m.m. Alt utstyret som sendes nedover blir gått over, og det som må repareres blir reparert her hjemme. Vi har eget verksted for dette.

Grenlandsaksjonen i noen tall

 • Pr. jul 2019 har vi sendt 268 trailere til Romania!
 • Innleveringsfrist for neste trailere er 30. mars 2020!
 • Grenlandsaksjonen ble startet under de dramatiske revolusjonsdagene i Romania i desember 1989.
 • Grenlandsaksjonen har bygget et nytt barnehjem i Pascani, nytt ergoterapisenter i Tg. Ocna, totalrenovert tre barnehjem og startet handikapklubber.
 • I 2014 åpnet nytt krisesenter og allaktivitetshus i Agas.
 • Grenlandsaksjonen har hjulpet tusenvis av barn, handikappede, eldre og familier i Romania med å få et fremtidshåp.
 • Grenlandsaksjonen har sendt over 266.000 familiepakker med mat, sko og klær til fattige familier i Romania og Moldova!
 • Gatebarnproblematikken har vi engasjert oss i flere steder i Romania og Moldova.
 • Grenlandsaksjonen har sendt over 7.700 rullestoler, sykehusutstyr, tannlegekontorer, handikaputstyr, utstyr til offentlige kontorer og organisasjoner mm. Verdien av hjelpen så langt er anslått til over 375 millioner kroner.
 • Sidene til venstre gir mer informasjon
 • Noe du lurer på? Ring oss på telefon 35 53 11 00, eller bruk e-mail: post@grenlandsaksjonen.no  
  Kontoret er betjent mandag - lørdag kl. 10.00 - 14.00, samt mandager fra 18.00 - 21.00
 

Familiepakker

Familiepakker er Grenlandsaksjonens "flaggskip". Over 266.000 slike pakker er hittil blitt delt ut til fattige og trengende i Romania.
En familiepakke er en gave (pakket i standard eske nr. 8), som du gir til en familie i Romania. Hva som pakken inneholder, bestemmer du selv. Det skal nemlig være en personlig hilsen fra deg. Men vi anbefaler at du legger i klær, (helst både barne- og voksentøy), matvarer som f.eks. mel, ris, sukker, matolje, tørrmelk, kaffe, kakao, skinkebokser, makrell i tomat, toalettartikler etc. Skotøy og skolesaker er også flotte ting å legge ned i pakken. Legg gjerne også litt sjokolade eller annet godt.
Du betaler så kr. 70.- i frakt for å få pakken sendt til en familie i Romania. (inkl. eske som du kan få på innsamlingsstedene våre - se annen side)
Hvis det ikke finnes innsamlingssted på ditt hjemsted, ta kontakt med vårt kontor -
telefon 35 53 11 00 - post@grenlandsaksjonen.no.

Prosjekter

Vi har gjennomført byggingen av det nye ungdomshjemmet i Pascani. Vi har under byggingen støttet opp rundt økonomien av dette bygget, selve byggingen har rumenerne selv stått for. Vi holder nå på med å skaffe nødvendig utstyr til senteret. Vi trenger alt fra dreiebenker, høvelbenker, utstyr til snekker- og sykkelverksted m,m.
Grenlandsaksjonen har tidligere totalrenovert de sanitære forholdene på hjemmet i Tg. Ocna med bygging av dusj-saler, det er satt inn nye toaletter, samt utstyrt barnehjemmet med varmtvann. Dette prosjektet var kostnadsberegnet til omlag 500.000 kroner. En norsk rørlegger jobbet i Tg. Ocna i overkant av 3 måneder.
I dag foregår matlagingen for nesten 500 barn på to små gasskomfyrer. Tre andre komfyrer på kjøkkenet er ødelagt. Spisesalen er heller ikke trivelig, og meget dårlig utstyrt. Vi har fått meget god hjelp av arbeidstagerorganisasjonene i Skien kommune tilsluttet YS, AF, LO og Norsk Lærerlag. Disse arrangerte stor julekonsert i Skien kirke i desember med Adventssangerne. Konserten innbragte 50.000 kroner. Disse pengene skal også brukes til å hjelpe en aldeles trøstesløs situasjon på barne/barselavdelingen på sykehuset i Onesti. Største håper på avdelingen er en kuvøse. Avdelingen må også skaffes en storhusholdnings vaskemaskin. Ring oss hvis du kan hjelpe til!

Fadderskap

Grenlandsaksjonen bygde for fem år siden et barnehjem i byen Pascani nord-øst i Romania. Gatebarnproblematikken i området var stor. Men vi ønsket ikke kun å bygge et nytt barnehjem, disse var det vel egentlig nok av fra før.. Skulle vi bygge, så måtte det være for å drive behandling samtidig. Vi har derfor gått inn på et prosjekt der vi oppfordrer alle til å være faddere - for å støtte driften av barnehjemmet. Man får "sitt" barn, men pengene går til driften av hjemmet. Det er flere pleiere på dette hjemmet enn vanlig i Romania, og dette er med på å frembringe de meget positive resultatene hjemmet kan fremvise - etter kort tids drift! Vi trenger din hjelp! Ønsker du ikke å bli fast fadder, må du gjerne sende et engangsbeløp! 
Ring oss på 35 53 11 00 -  Bli fadder du også – HER!

Medlemskap

Alt arbeide som utføres i Grenlandsaksjonen er frivillighetsarbeide. Ingen er lønnet. Men mange bruker all sin fritid til dette meningsfylte arbeidet. Grenlandsaksjonen er en medlemsorganisasjon. De fleste ser på sitt medlemskap som en økonomisk støtte til arbeidet, og penger er det som skal til for å få utført arbeidet i Romania og Moldova. Vær med du også! For i underkant av 1 krone dagen så er du med på å dra arbeidet i sammen med oss!

--> Vårt medlemskap gir ingen fordeler (!), vi har ingen rabattavtaler... :-)
Men du støtter opp om et viktig og meningsfullt arbeide!
Ring oss på tlf. 35 53 11 00, eller meld deg inn her..

 
Grenlandsaksjonen
Mælagata 58, 3716 Skien
Tlf: 35 53 11 00 - post@grenlandsaksjonen.no
Utskriftsversjon


           
Åpningstider:
_______________
 
Mandag- fredag
kl. 10.00 - 14.00
Mandag også 18.00 - 21.00
Gjelder både innsamling
og bruktbutikken

 
Innsamlingsfrist
for neste trailere
er 29. november 2021.

Se våre innsamlingssteder HER

 

Vi ber om din
økonomiske hjelp!

Vipps til 222
Grenlandsaksjonen
**
 Bankkonto 6250.05.01516
**
- el. trykk en link nedenfor!
**
Du kan gi skattefri gave til Grenlandsaksjonen!
 

GI DIN STØTTE

BLI MEDLEM
BLI FADDER

Takk for din støtte!
 

             

Litt tid til overs?
 
Grenlandsaksjonen har alltid 
behov for hjelp. 
Det være seg
pakking,
betjening av kontor
eller div. dugnadsjobbing.
Ta kontakt med oss på
mail,
eller mobil 91 63 69 17.
 
Grenlandsaksjonen -
der du hjelper mennesker
som trenger din hjelp!